Jak jeść naturalnie w dużym mieście. Warsztaty

jak jeść

Podczas warsztatów dowiesz się: co to jest zdrowa żywność i zdrowe odżywianie oraz jakich produktów używać w kuchni, aby w łatwiejszy i zdrowszy sposób przygotowywać posiłki.

Warsztaty dzielą się na część edukacyjną i praktyczną, czyli kulinarną. Podczas pierwszej części będziemy np. zgłębiać temat sklepowych półek i czytania etykiet, a także tego jak organizować sobie zdrowe jedzenie w mieście. W części kulinarnej przygotujemy wspólnie posiłek. Otrzymasz „przepisy formuły” na uniwersalne dania. Oprócz tego wymienicie swoje doświadczenia dot. zdrowego odżywiania. Powąchasz, dotkniesz bądź spróbujesz produktów mniej znanych. Zjesz posiłek w kręgu ludzi, którym zależy na dobrym życiu.

Wszystkie produkty, których użyjemy podczas warsztatów będą organiczne.

 

Przykładowe tematy warsztatów:

  • Słodycze bez cukru
  • Zdrowe babeczki – wytrawne i słodkie, także bez mąki
  • Czytanie sklepowych etykiet
  • Zdrowe tłuszcze – które na zimno, do smażenia i pieczenia

Przykładowy program:

  • wstęp do babeczki, czyli parada mąk i nie-mąk (bo muffina zrobić da się nie tylko ze zboża) oraz wybór alternatywnych słodów
  • 4 rodzaje babeczek bez udziału współczesnej pszenicy i cukru wg przepisów prowadzącej oraz babeczkowe kreacje własne uczestników
  • oprócz tego mazidła, czyli sosy i pasty sezonowe
  • wspólna biesiada i gawęda kulinarna – czyli, co mogę to opowiem i na pytania odpowiem.
  • kolorowe materiały z przepisami i bonusami a także lista miejsc, w których warto kupować dobrej jakości organiczną żywność.

 

Prowadząca:

Agnieszka Majewska, która gotuje, nie truje, a do tego lubi wsadzać nos w zielone sałatki, kiszoną kapuchę, babeczki bez mąki, ziołowe napary i zupy warzywno-pożywne. Zapewnia, że robi to profesjonalnie. Dzieli się swoim „know how”, o tym jak w dżungli wielkomiejskiej żyć dobrze odżywiając się w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli zdrowo, nie-śmieciowo, naturalnie, smacznie, a nawet ultra smacznie, nie rujnując przy tym budżetu domowego.
Więcej o tym, jak Agnieszka gotuje i nie truje przeczytacie na jej facebookowym profilu.

 

Wymagania organizacyjne:

Porozmawiajmy o szczegółach

Anna Królikowska

tel. 534 583 153

e-mail: kontakt@bajla.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *