Myślę, więc kiszę. Warsztaty o warzywnych kiszonkach

Nic tak nie integruje zespołu, jak wspólne kiszenie! Podczas warsztatów każdy z Was przygotuje własny słoik warzywnej kiszonki inspirowanej koreańskim kim-chi. Prostej, pysznej i pełnej witamin.

Fermentowane warzywa to samo zdrowie! Wzmacniają odporność, dostarczają probiotyków i łatwo przyswajalnych witamin i minerałów. Ułatwiają pozbywanie się z organizmu toksyn.

Poznacie podstawy kiszenia – tak, żeby po warsztatach móc przygotowywać własne przetwory. Dowiecie się, co można kisić, co jest niezbędne, żeby cały proces się udał i na co uważać.

 

Przykładowy program:

  • wspólne rozpoczęcie warsztatów w duchu slow, a do tego smakowanie naturalnych naparów i napoi.
  • degustacja gotowej kiszonki warzywnej kim-chi,
  • odrobina teorii – podstawowe informacje dotyczące kiszenia,
  • kiszenie – każdy z uczestników przygotowuje własne kim-chi, gotowy słoik może zabrać ze sobą do domu,
  • zakończenie – rozdanie kiszonego brokatu z instrukcją obsługi.

 

Prowadząca:

Agnieszka Majewska – edukatorka, animatorka i trenerka z kilkunastoletnim doświadczeniem, dilerka kiszonego brokatu. Działa pod hasłem „Gotuje nie truje”. Prowadzi warsztaty edukacyjno-kulinarne w duchu kuchni naturalnej. Gotuje ultraprosto. Zero chemii i przemysłu. Zawsze z dobrą intencją i garścią przypraw. Więcej o Agnieszce przeczytacie na jej facebookowym profilu.


 

Wymagania organizacyjne:

  • Miejsce

    Sala warsztatowa lub konferencyjna w Warszawie, Krakowie lub innej miejscowości – do ustalenia

  • Czas trwania

    2,5 godziny

  • Liczba uczestników

    ok. 15 osób

  • Wymagania sprzętowe

    Sala warsztatowa powinna być wyposażona w:

    • duży stół i krzesła dla uczestników
    • dostęp do wody
    • dostęp do prądu

Porozmawiajmy o szczegółach

Anna Królikowska

tel. 534 583 153

e-mail: kontakt@bajla.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *