Razem z Agnieszką Majewską zapraszamy na warsztaty w 4 godziny dookoła zdrowej babeczki.
Muffin (wym. mafin) – ciastko w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami, zarówno słodkimi jak i wytrawnymi (za Wikipedia). I o taką babeczkę nam chodzi 18 października, w Dniu Łącznościowca i Listonosza, które to święta uczcimy piekąc i jedząc babeczki.
W programie:
- wstęp do babeczki, czyli parada mąk i nie-mąk (bo muffina zrobić da się nie tylko ze zboża) oraz wybór alternatywnych słodów
- 4 rodzaje babeczek bez udziału współczesnej pszenicy i cukru wg przepisów prowadzącej oraz babeczkowe kreacje własne uczestników
- oprócz tego mazidła, czyli sosy i pasty sezonowe
- wspólna biesiada i gawęda kulinarna – czyli, co mogę to opowiem i na pytania odpowiem.
- kolorowe materiały z przepisami i bonusami a także lista miejsc, w których warto kupować dobrej jakości organiczną żywność.
Wszystkie produkty, których użyjemy podczas warsztatów będą organiczne.
Agnieszka Majewska, która gotuje, nie truje, a do tego lubi wsadzać nos w zielone sałatki, kiszoną kapuchę, babeczki bez mąki, ziołowe napary i zupy warzywno-pożywne. Zapewnia, że robi to profesjonalnie. Dzieli się swoim „know how”, o tym jak w dżungli wielkomiejskiej żyć dobrze odżywiając się w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli zdrowo, nie-śmieciowo, naturalnie, smacznie, a nawet ultra smacznie, nie rujnując przy tym budżetu domowego.
Więcej o tym, jak Agnieszka gotuje i nie truje przeczytacie na jej facebookowym profilu: www.facebook.com/ GotujeNieTruje
Więcej o tym, jak Agnieszka gotuje i nie truje przeczytacie na jej facebookowym profilu: www.facebook.com/
18 października 2015 (niedziela), godz. 11:00 – 15:00
Kraków, ul. Barska 32/4 (bardzo blisko Centrum Kongresowego)
Kup bilet teraz
Warsztaty kosztują 100 zł.
Mamy tylko 8 miejsc.
Sprzedaż biletów trwa od 4 października do 9 października 2015. 9 października o 23:55 zamykamy sklep!
Dodaj komentarz