Nic tak nie integruje zespołu, jak wspólne kiszenie! Podczas warsztatów każdy z Was przygotuje własny słoik warzywnej kiszonki inspirowanej koreańskim kim-chi. Prostej, pysznej i pełnej witamin.
Fermentowane warzywa to samo zdrowie! Wzmacniają odporność, dostarczają probiotyków i łatwo przyswajalnych witamin i minerałów. Ułatwiają pozbywanie się z organizmu toksyn.
Poznacie podstawy kiszenia – tak, żeby po warsztatach móc przygotowywać własne przetwory. Dowiecie się, co można kisić, co jest niezbędne, żeby cały proces się udał i na co uważać.
Szkolimy też online!
Warsztaty kiszonkowe przez internet? Tak, to możliwe!Każdy z współpracowników może w swojej kuchni przygotować warzywne przetwory – czując się jednocześnie, jak w trakcie dobrych warsztatów na żywo. Ważnym elementem spotkania jest kontakt między uczestnikami – dlatego konieczne są włączone kamerki i mikrofony.
Przed warsztatami przesyłamy listę produktów (ogólnodostępnych) i podstawowych kuchennych sprzętów, które będą potrzebne. Możemy też zamówić gotowe paczki warsztatowe i dostarczyć je pod same drzwi.
Przykładowy program:
- wspólne rozpoczęcie warsztatów w duchu slow, a do tego smakowanie naturalnych naparów i napoi.
- degustacja gotowej kiszonki warzywnej kim-chi,
- odrobina teorii – podstawowe informacje dotyczące kiszenia,
- kiszenie – każdy z uczestników przygotowuje własne kim-chi, gotowy słoik może zabrać ze sobą do domu,
- zakończenie – rozdanie kiszonego brokatu z instrukcją obsługi.
Prowadząca:
Agnieszka Majewska – edukatorka, animatorka i trenerka z kilkunastoletnim doświadczeniem, dilerka kiszonego brokatu. Działa pod hasłem „Gotuje nie truje”. Prowadzi warsztaty edukacyjno-kulinarne w duchu kuchni naturalnej. Gotuje ultraprosto. Zero chemii i przemysłu. Zawsze z dobrą intencją i garścią przypraw. Więcej o Agnieszce przeczytacie na jej facebookowym profilu.
Wymagania organizacyjne:
-
Miejsce
Sala warsztatowa lub konferencyjna w Warszawie, Krakowie lub innej miejscowości – do ustalenia
-
Czas trwania
2,5 godziny
-
Liczba uczestników
ok. 15 osób
-
Wymagania sprzętowe
Sala warsztatowa powinna być wyposażona w:
- duży stół i krzesła dla uczestników
- dostęp do wody
- dostęp do prądu
Porozmawiajmy o szczegółach
Anna Królikowska
tel. 534 583 153
e-mail: kontakt@bajla.pl
Dodaj komentarz