Muffinek kontra babeczka. Jak jeść naturalnie w dużym mieście? Warsztaty

muffiny

Razem z Agnieszką Majewską zapraszamy na warsztaty w 4 godziny dookoła zdrowej babeczki.

Muffin (wym. mafin) – ciastko w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami, zarówno słodkimi jak i wytrawnymi (za Wikipedia). I o taką babeczkę nam chodzi 18 października, w Dniu Łącznościowca i Listonosza, które to święta uczcimy piekąc i jedząc babeczki.

W programie:

  • wstęp do babeczki, czyli parada mąk i nie-mąk (bo muffina zrobić da się nie tylko ze zboża) oraz wybór alternatywnych słodów
  • 4 rodzaje babeczek bez udziału współczesnej pszenicy i cukru wg przepisów prowadzącej oraz babeczkowe kreacje własne uczestników
  • oprócz tego mazidła, czyli sosy i pasty sezonowe
  • wspólna biesiada i gawęda kulinarna – czyli, co mogę to opowiem i na pytania odpowiem.
  • kolorowe materiały z przepisami i bonusami a także lista miejsc, w których warto kupować dobrej jakości organiczną żywność.

 

Wszystkie produkty, których użyjemy podczas warsztatów będą organiczne.

 

Agnieszka Majewska, która gotuje, nie truje, a do tego lubi wsadzać nos w zielone sałatki, kiszoną kapuchę, babeczki bez mąki, ziołowe napary i zupy warzywno-pożywne. Zapewnia, że robi to profesjonalnie. Dzieli się swoim „know how”, o tym jak w dżungli wielkomiejskiej żyć dobrze odżywiając się w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli zdrowo, nie-śmieciowo, naturalnie, smacznie, a nawet ultra smacznie, nie rujnując przy tym budżetu domowego.
Więcej o tym, jak Agnieszka gotuje i nie truje przeczytacie na jej facebookowym profilu: www.facebook.com/GotujeNieTruje

18 października 2015 (niedziela), godz. 11:00 – 15:00

Kraków, ul. Barska 32/4 (bardzo blisko Centrum Kongresowego)

 

Kup bilet teraz

Warsztaty kosztują 100 zł. 

Mamy tylko 8 miejsc.

Kup bilet tutaj! 

Sprzedaż biletów trwa od 4 października do 9 października 2015. 9 października o 23:55 zamykamy sklep!